Меѓународната технолошка компанија Softelligence ќе инвестира милион евра во Македонија

Softelligence, технолошка компанија специјализирана за дизајнирање и испорака на комплексни решенија и интегрирани платформи водени од податоци и вештачка интелигенција,

Прочитај повеќе

Меѓународна конференција „Економско закрепнување и раст по ковид” на 6 и 7 септември во Скопје

Прва годишна меѓународна конференција „Економско закрепнување и раст по ковид”, во организација на Министерството за финансии ќе се одржи на

Прочитај повеќе

Политики на МОТ за важноста на социјалниот дијалог во услови на Ковид-19

Почитувани, Меѓународната организација на трудот споделува кратки политики кои се од голема важност за социјалниот дијалог особено во услови на

Прочитај повеќе

Кампања на МОТ за почитување на работничките права

Речиси секој работник и секој бизнис се погодени од КОВИД-19 на еден или друг начин. Се проценува дека намалувањето на

Прочитај повеќе

Бектеши: Со четвртиот сет мерки преку директна финансиска поддршка ќе ги поддржиме најпогодените граѓани и сектори

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска се обрати на 4-тата Меѓународна конференција за бизнис и информатичка технологија која ја организира

Прочитај повеќе

Многумина работници не знаат дека ова е клучна алатка за остварување на нивните права

За многумина социјалниот дијалог е апстрактна непознаница која само се споменува од Владата, синдикатите и работодавачите. Мислам дека да прашате

Прочитај повеќе

Корона кризата застаре дел од одредбите од Законот за работни односи, потребни се нови

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска после средбата со синдикатите, на првиот ден од нејзиното министерување, истакна дека

Прочитај повеќе

Пешевски: Конвенциите имаат сила на Закон, но не се применуваат во пракса

Што се однесува на конвенцијата 167 на МОТ би напоменал дека во голем дел, иако не е ратификувана одредбите се

Прочитај повеќе

Првите туристи ќе заминат во Меѓународната вселенска станица во 2023 година

Двајца вселенски туристи ќе заминат во Меѓународната вселенска станица на во 2023 година, откако е потпишан договор помеѓу RSC Energia (Русија) и

Прочитај повеќе

Прво локално партнерство за вработување и за креирање повеќе и подобри работни места

Намалување на невработеноста, особено меѓу младите и жените, развивање работни вештини и искуства, како и креирање нови, подобри работни места

Прочитај повеќе