Да си признаеме дека во Македонија се гине на работно место и да почнеме да го менуваме тоа, порачуваат од МЗЗПР

Денес е Светскиот ден за заштита при работа. Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) изработува извештај со евиденција на

Прочитај повеќе

(АУДИО) „400 милиони евра ја чинат Македонија несреќите при работа – 2,000 евра е највисоката казна, еве толку вреди човечкиот живот“

Порталот Работник неодамна пишуваше за казните коишто се пропишани за прекршување на прописите од областа на безбедноста и здравјето при

Прочитај повеќе

МЗЗПР изразува најдлабоко сочуство за трагичниот настан во Тетово

Фејсбук статус на Македонското здружение за заштита при работа:    МЗЗПР изразува најдлабоко сочувство до семејствата и пријателите на жртвите

Прочитај повеќе

Како да ја заштитите вашата кожа од сончевото зрачење – објаснето во сликовита брошура

Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР во соработка со глобалниот Институт за заштита при работа, издаде брошура која

Прочитај повеќе

Работнилница: Подобрување на работните услови и безбедноста и здравјето при работа како поддршка на земјите од Западен Балкан за пристапување кон Европската Унија

Македонското Здружение за заштита при работа на својата фејсбук страна објави дека се одржува дводневна работилница на членовите на Советот

Прочитај повеќе

Во Македонија се гине на работните места – Институциите да ги стават професионалците во прв план со цел надминување на ваквата состојба

По повод 28 Април – Светскиот ден за безбедност и здравје при работа, Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР)

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Петковски: Неформалниот сектор и понатаму предводи по несреќи при работа

По повод 28 април – Меѓународниот ден на безбедност и здравје при работа, Македонското здружение за заштита при работа посади

Прочитај повеќе

25 загинати на работното место во 2020, МЗЗПР ќе го презентира годишниот извештај

По повод Светскиот ден за безбедност и здравје при работа, Македонското здружение за заштита при работа ќе го промовира редовниот

Прочитај повеќе

МЗЗПР со иницијатива до Уставен суд: 100% плата за сите работници заболени од Ковид-19

Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) испрати иницијатива до Уставниот суд за утврдување на законитоста и уставноста на точка

Прочитај повеќе

МЗЗПР: Втора работилница намената за докторите по медицина на труд

  По повод Европската недела за Безбедност и Здравје при работа 2020 година, Македонското здружение за заштита при работа –

Прочитај повеќе