Казна затвор за полициски службеник кој употребил прекумерна сила кон граѓанин

Основниот Кривичен Суд Скопје на ден 28.10.2021 година донесе пресуда со која го прогласи обвинетиот Г.П, униформиран полициски службеник вработен

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Каде да се обратам за неисплатена плата и дали ова побарување застарува?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници (МЗМП).   Извор: Само Прашај

Прочитај повеќе

Анализа: Дали вработените кај нас би можеле да добиваат откази поради тоа што не се вакцинирани?

Редакцијата на порталот „Работник“ се одлучи јавно да ги постави прашањата за тоа дали во Македонија би можело да се

Прочитај повеќе