Германија им го олеснува пристапот на мигрантите до пазарот на трудот

Германскиот министер за труд Хубертус Хајл (СПД) планира да го реформира Законот за имиграција на квалификувани работници од странство. Владата

Прочитај повеќе

Американската администрација најави забрзано протерувањена на мигрантите од Тексас

Американската Влада (администрација) по критиките од републиканците и барањето за  преземање акција од страна на демократите, денеска соопшти дека со

Прочитај повеќе

Хрватска добила синдикат на мигранти

Откако повеќе стотина илјади хрватски граѓани се вработиле во странство, било само прашање на време кога Хрватска ќе добие синдикат

Прочитај повеќе

Мигрантите скриени во камиони со Македонска таблица на премините Решка и Тома

Унгарската полиција открила мигранти скриени во камиони кои пристигнуваат од Србија на граничните премини Решка (Хоргос) и Томпа (Келебија). На

Прочитај повеќе

Германија ги повикува здравствените работници – мигранти на помош

Се зголемува бројот на заразени доктори и здравствени работници во Германија, а некои од нив се во карантин. Германските здравствени

Прочитај повеќе

Околу 60,000 мигранти го напуштаат Тајланд поради ширењето на корона вирусот

Речиси 60,000 мигранти кои работат во Тајланд биле принудени да ја напуштат земјата, откако по наредба на Владата биле затоврени

Прочитај повеќе

Катар: Мигрантите штрајкуваат поради работните услови

Стотици работници – мигранти во Катар штрајкуваа изминатава недела поради лошите работни услови, неисплатените и доцнежните плати и заканите дека

Прочитај повеќе

Балканските мигранти во Германија бројат 2,6 милиони жители

Над 2,6 милиони од 19,3 милиони луѓе во Германија се мигранти кои потекнуваат од Бугарија, Романија, Хрватска, Србија, Босна и

Прочитај повеќе

Расте бројот на загинати мигранти во Медитеранот

Агенцијата на ОН за миграција објави дека најмалку 519 мигранти загинале во Медитеранот од почетокот на 2019 година. Повеќе од

Прочитај повеќе