Патувале по 1,900 километри од работа до дома, а платите им се намалиле за дури 23 %

Гладен и жеден, Мухамед Танвир пешки и преку автостоп поминал 1,900 километри за да пристигне дома, откако добил отказ кога

Прочитај повеќе

Во Сингапур 10,000 нови заразени, од кои половина се мигрантски работници

Сингапурското министерство за здравство денеска потврдило 1,016 случаи на заразени со корона вирусот, поради што вкупниот број на заразени се

Прочитај повеќе

Непал: Мигрантските работници од Катар се враќаат без пари

Минатиот јуни, истражувачката сторија од страна на Вестдојчер Рундфунк Колн (ВДР), германски јавен дифузер, ги откри грубите услови на мигрантите

Прочитај повеќе

Тешко искористување на мигрантските работници

Агенцијата на Европска Унија за темелни права (ФРА) ги објавила резулатите од истражувањето кои покажуваат тешко искористување на трудот на

Прочитај повеќе