СВЕТСКА БАНКА: 500 000 СЕ ИССЕЛИЛЕ ОД МАКЕДОНИЈА

Од Македонија се иселени половина милион граѓани или една четвртина од населението. Од нив две третини се работоспособни, а една

Прочитај повеќе

Миграцијата и училишната матура го преполовија бројот на студенти

За разлика од лани, кога се запишуваа и средношколци само со положена училишна матура, годинава генерално на сите универзитети во

Прочитај повеќе

Лекари нема ниту за лек

Пред неколку години, кога во Клиничката болница во Битола лекарите почнаа масовно да си заминуваат и да бараат работа во

Прочитај повеќе

Германија мора да ги врати бегалците во Грција

Германија мора да ги врати бегалците, кои беа запрени на границата и  да ги депортира во Грција, досуди судот во

Прочитај повеќе

Кој ќе лечи во македонските болници?

Работни места за лекари во Германија, курсеви по германски јазик за медицински персонал се само дел од понудите на интернет

Прочитај повеќе

Балканските мигранти во Германија бројат 2,6 милиони жители

Над 2,6 милиони од 19,3 милиони луѓе во Германија се мигранти кои потекнуваат од Бугарија, Романија, Хрватска, Србија, Босна и

Прочитај повеќе