ЗА ПРВ ПАТ, микропластика наталожена во белите дробови, црниот дроб и бубрезите кај луѓето

Неодамна е откриено дека микропластиката се инфилтрирала во сите делови на нашиот свет – океаните, земјата, воздухот и храната, така

Прочитај повеќе