Петковски за РСЕ: Нема одговорност за повредените или загинатите работници

Доколку работниците работат во екстреми работни услови нема да бидат продуктивни и ќе имаат поголема шанса да не работат квалитетно

Прочитај повеќе

(АУДИО) „400 милиони евра ја чинат Македонија несреќите при работа – 2,000 евра е највисоката казна, еве толку вреди човечкиот живот“

Порталот Работник неодамна пишуваше за казните коишто се пропишани за прекршување на прописите од областа на безбедноста и здравјето при

Прочитај повеќе

(Видео) Кафе муабет на тема: „Компензација на трудот“

Во третата епизода на емисијата „кафе муабет“, Претседателот на македонското здружение за заштита при работа, Милан Петковски и еминетниотн професор

Прочитај повеќе