Царовска: Наставнички и наставници вие сте наша национална сила и гордост! Вие сте наши херои, ви благодариме!

Светот денес оддава почит на луѓето кои одбрале да се занимаваат со најблагородната професија, а тоа е просветителството. Денес е

Прочитај повеќе

Царовска за Сител ТВ: Состојбата во училиштата е стабилна, сѐ уште нема потреба да се менува сценариото, ова го потврдија и здравствените власти

Сѐ уште нема потреба од промена на моделот за настава, и учениците продолжуваат и понатаму да одат во училиште, бидејќи

Прочитај повеќе

Царовска на состанок со наставниците-ментори: Имате целосна поддршка од МОН, заеднички да направиме поквалитетно образование со новата Концепција

Наставниците кои работат по новите програми за прво и четврто одделение се максимално посветени на спроведувањето на новата Концепција за

Прочитај повеќе

Царовска на состанок со директорите на ученичките и студентски домови: Сместувањето тече во најдобар ред со максимално почитување на протоколите

Сместувањето во ученичките и студентските домови тече во најдобар ред согласно планот и протоколите за сместување во овие установи. За

Прочитај повеќе

Царовска: Учебниците на Брајово писмо се чекор плус кон квалитетно и инклузивно образование за сите деца

Со печатењето на учебници за децата со оштетен вид покажуваме дека за Владата и за Министерството за образование и наука

Прочитај повеќе

Царовска во Лозово: Учениците добија нова спортска сали, пандемијата не е препрека да инвестираме во квалитетно образование за секое дете

Големите спортски успеси кои не прават горди како поединци и како држава, најчесто почнуваат од училишната сала. Затоа е многу

Прочитај повеќе

Царовска на координативен состанок со директорите на училиштата: Важно е да се почитуваат заштитните мерки за училиштата да останат безбедни

Образовниот систем е во добра кондиција и успешно се спроведува наставата со физичко присуство, според новите наставни програми за прво

Прочитај повеќе

Царовска за Сител: За една година низ дебата успеавме да донесеме нова Концепција, да подготвиме нови учебници за прво и четврто и да ги опремиме училиштата со дидактика

Правиме реформа на образовниот систем се со цел да имаме подобар образовен систем во интерес на сите нас коишто сакаме

Прочитај повеќе

Царовска: За 2% од вкупниот број ученици се бара онлајн учење, тие ќе ја следат наставата во исто време како и учениците во училница

Околу 2 % од вкупниот број ученици бараат онлајн учење од медицински и немедицински причини. Ова не е голема бројка

Прочитај повеќе

Царовска на координативен состанок со директорите на училиштата: Успешно ја започнавме учебната година, да ги сочуваме училиштата безбедни за настава со физичко присуство

Oсновните и средните училишта успешно ја започнаа новата учебна година со физичко присуство, под пропишаните мерки за заштита и Протоколи.

Прочитај повеќе