Како “милениумците” ја уништуваат работата на мафијата

Според извештаите на „Wall Street Journal“, искусни мафијаши се жалат на младите надежи на мафијата, бидејќи тие се несигурни и,

Прочитај повеќе

Тие се тука – Милениумците – најзастепена работна сила

Колумна на Билјана Чкламовска – Legal / HR / Compliance Manager, одговорна за човечките ресурси на три компании на австриската

Прочитај повеќе

Младите на работното место немаат проблем со авторитетот, ако истиот е оправдан

Почитуваат ли младите авторитет на своите работни места? Едно од прашањата кое ретко кого го остава рамнодушен и секогаш зад

Прочитај повеќе