„Никоб“ не исплаќал додаток за работа во недела, додаток за празнична работа и додаток за минат труд

Фејсбук статус на Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“: Здружението Гласен Текстилец во изминатиот период неколку пати досега

Прочитај повеќе

Интервју со Претседателката на „Гласен Текстилец“ Кристина Ампева: Проблемите, страдањата и кршењето на правата на текстилните работници

Кои се најгорките проблеми со кои се соочуваат текстилните работници? Кои права на текстилните работници најмногу се кршат? Дали текстилните работници

Прочитај повеќе