- Advertisement -

archiveминималец

ЕкономијаМакедонија

Димитров: Зголемување на минималецот може да доведе до порамнување на платите и демотивација на работниците

Одлуката на Владата за зголемување на минималната плата на 14,500 денари е мошне храбра одлука, вели Претседателот на Организација на...
ЕкономијаМакедонија

Предупредување од Светска Банка: не смеат да се зголемат платите во јавниот сектор без да се зголеми продуктивноста

Зголемувањето на платите мора да биде поддржано со зголемување на продуктивноста. Светска Банка прeдупредува – пред да се премине кон...