Минималната потрошувачка кошничка во март 36.768 денари, зголемена за илјада денари од почетокот на годината

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во март изнесуваат 36.768 денари, објави денеска Сојузот на синдикати на Македонија, кој секој

Прочитај повеќе

Просечната плата во Македонија не е доволна ниту за основните потреби на едно четиричлено семејство

Минималната потрошувачка кошничка во февруари изнесувала 33.702 денари што значи дека толку пари му биле потребни на едно четиричлено семејство

Прочитај повеќе