„Купи ден – помини“ – речиси 50 000 денари биле потребни едно четиричлено семејство да го преживее април

Инфлацијата си го зема данокот. Две минимални плати доволни само за храна и пијалоци. 49.384 денари му биле потребни минатиот

Прочитај повеќе

Минималните месечни трошоци во март 50.070 денари

Минималните трошоци на едно семејство во март изнесувале 50.070 денари, покажуваат податоците на синдикалната потрошувачка кошничка што ја изработува Сојузот

Прочитај повеќе

Инфлацијата избега од контрола – минималната синдикална кошница достигна 50.224 денари за септември

Минималната синдикална кошница која ја пресметува Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) достигна 50.224 денари за септември, соопштија од синдикатот.

Прочитај повеќе

Во февруари минималната синдикална кошничка 36.146 денари

Минималната синдикална кошничка за февруари изнесува 36.146 денари и е повисока за 335 денари во споредба со јануари 2022 година.

Прочитај повеќе

Минималната синдикална кошница за јануари 35,811 денари

Минималната синдикална кошничка за јануари годинава изнесува 35.811 денари и е зголемена за 770 денари во споредба со декември 2021

Прочитај повеќе

34.393 денари за преживување во септември, а синдикалната кошничка поскапа за 50 денари

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во септември се зголемени за околу 50 денари во однос на август. Според Сојузот

Прочитај повеќе

Минималната синдикална кошница за ноември 33.742,1 денар

На едно четиричлено смејство во ноември годинава според Синдикалната минимална кошница на Сојузот на синдикати на Македонија му биле неопходни

Прочитај повеќе