Две минимални плати од 18.000 денари се доволни да се наполни кошничката, велат од СДСМ

Повисока минимална плата која изнесува 18.000 денари ќе добиваат 80.000 работници од месец март. Тоа е над 100% во однос

Прочитај повеќе

ПАРИ” АНАЛИЗИРАШЕ: Кои земји имаат највисоки минимални плати и како е во регионот?

Додека Синдикатот и Организацијата на работодавци се убедуваат дали е можно и дали е потребно да се исплаќа минимална плата

Прочитај повеќе

Организација на работодавачи: Не е време за поголеми минимални плати

Периодов е неактуелен и некомпатибилен да се зборува и да се лицитира со минималната плата во услови на пандемија и

Прочитај повеќе

Две минимални плати не можат да ги покријат основните животни трошоци

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во август се зголемени за 214 денари во однос на јули. Сојузот на синдикати

Прочитај повеќе

Три минимални плати ќе треба за да се наполни синдикалната кошничка

Синдикалната кошничка за мај 2021 година е зголемена за 180 денари во однос на претходната за април 2021 година. Само

Прочитај повеќе

Ни две плати не се доволни за гол живот

Синдикалната кошница е се попразна, трошоците за живот само растат. Работникот со минимални примања може да заработи само за леб

Прочитај повеќе