Министерство за култура: Усогласените плати со минималнaта плата ќе донесат поголеми резултати во културата

Во првите 100 дена од работата на овој состав на Владата на Република Северна Македонија, Министерството за култура продолжи континуирано

Прочитај повеќе

Нора Шаќири разрешена од в.д дирeкторка – Водела дисциплинска постапка врз вработени во време на изборен процес

В.д директорката на НУ Театар Комедија – Скопје, Нора Шаќири Марковиќе е разрешена од функцијата. Од Министертсвото за култура информираат

Прочитај повеќе

СОНК испратил предупредување за непочитување на колективните договори до Министерството за култура

Фејсбук статус на Претседателот на СОНК, Јаким Неделков: СОНК упати забелешка и предупредување до Министерството за култура заради непочитување на

Прочитај повеќе