Шеќеринска вршела мобинг врз вработените во Министерството за одбрана

До Левица се обратија вработени од Министерството за одбрана, кои биле жртви на мобинг од поранешната министерка Радмила Шеќеринска. На

Прочитај повеќе

Министерството за одбрана на САД бара задолжителна вакцинација против Ковид-19 од вработените

До 22 ноември, сите цивили кои работат во американското Министерство за одбрана и воена служба мора да бидат целосно вакцинирани

Прочитај повеќе

Реакција на МО за блокадата од ВМРО ДПМНЕ со 2000 амандмани на измените на Законот за служба во Армијата на Република Северна Македонија

Бројот на поднесени 2 000 амандмани од ВМРО ДПМНЕ на измените на Законот за служба во Армијата кој има само

Прочитај повеќе

Министерството за одбрана ги презеде сите мерки за безбедно уништување на бомбите пронајдени во Битола, без загадување на животната средина

Во пресрет на уништувањето на бомбите од Првата светска војна, пронајдени во Битола, кое започнува денеска на Криволак, Министерството за

Прочитај повеќе

Шекеринска: Буџетот за одбраната за 2021 продолжува да расте, покажавме дека на нашиот збор може да му се верува

„Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите,

Прочитај повеќе