Бесими: Унапредување на фискалната децентрализација во функција на градење подобар систем на јавни финансии и економски развој

Минатата недела Министерството за финансии ја информираше Владата дека започнува со реформа која ќе ја унапреди фискалната децентрализација во земјава.

Прочитај повеќе

Петтиот пакет мерки предвидува два критериума за субвенционирање на плати

Петтиот пакет не е пакет за итни случаи, туку пакет за закрепнување на економијата, изјави министерот за финансии, Фатимир Бесими,

Прочитај повеќе