Синдикат на клинички центар: Не ни е јасно зошто Министерот и некои директори не им го прдолжуваат вработувањето до 67 години на здравствените работници

За Синдикатот на Клинички центар не се јасни причините поради кои Министерот за здравство и некои директори на јавни здравствени

Прочитај повеќе

Шаќири: Математичарот Амир е потврда дека на талентираните деца им треба лична волја за успех и посветени наставници кои ќе ги постават во центарот на внимание

Младиот Амир покажа дека ниедна животна препрека не може да те спречи во желбата да успееш во тоа што го

Прочитај повеќе

Шаќири им порача на директорите да организираат настава

Откако членството на СОНК на вчерашната попладневна седница со големо мнозинство одлучи да не го прифати она што вчера неговото

Прочитај повеќе

Бесими: Ќе има владина одлука за штедење на министрите, градоначалниците, директорите

Министерот за финансии Фатмир Бесими изјави дека поради кризата предизвикана од војната во Украина, очекувано е дека економските проекции ќе

Прочитај повеќе

Бесими: Во регионот меѓу првите реагиравме со ваков голем сет мерки

Кризата е голема. Нашата економија е мала и ние не може да влијаеме на светските пазари, но ќе се потрудиме

Прочитај повеќе

Неделков: Новиот Министер за култура продолжува со игнорантскиот однос кон СОНК

Фејсбук статус на Претседателот на СОНК Јаким Неделков: Новиот министер за Култура по стапките на претходниот, продолжува со игнорантски однос

Прочитај повеќе

Зелената и дигитална транзиција, човечкиот капитал и поврзувањето со глобалните синџири во фокусот на тригодишната Програма за економски реформи

Економско закрепнување, зелена транзиција и модернизација на енергетскиот сектор, подобрување на образовниот систем, здравството, пазарот на труд и социјалната вклученост,

Прочитај повеќе

Славески, Ставрески, Миноски, Хајредини, Поповски и Фити ќе го советуваат Бесими

Министерот за финансии Фатмир Бесими, на веќе традиционалната средба на крајот на годината со поранешните министри за финансии, заеднички покренаа

Прочитај повеќе

Саздов: Незаконските распоредувања во МВР продолжуваат…

Распоредувања во МВР продолжуваат да се вршат со Незаконски решенија❗  Почитувани,    Како што и самите знаете Синдикатот на Полиција

Прочитај повеќе

Бесими: Префрлени се четири милјарди денари на ЕСМ за обезбедување на дополнителни количества струја

Министерот за финансии Фатмир Бесими уверува дека се преземаат соодветни чекори за ублажување на последиците од енергетската криза. Од Буџетот

Прочитај повеќе