Вучиќ: Од 1 јануари 2023 година нема да има граници меѓу нашите земји

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека иницијативата „мини Шенген“ покажува дека минатото може да се остави и да се

Прочитај повеќе

„Мини Шенген“ предвидува слободно движење на работната сила, што ќе значи за вработените, а што за фирмите

Договорот меѓу Србија, Северна Македонија и Албанија, предвидува и непречен проток на работната сила во рамки на таканаречениот „Мини Шенген“.

Прочитај повеќе