Лимитот за поврат на ДДВ за тримесечје ќе се зголеми од 1.800 на 2.100 денари

Во координација со министерот за финансии во наредниот период ќе поднесеме предлог за измена на Законот за поврат на ДДВ

Прочитај повеќе

Преку „Мој ДДВ” за првото тримесечје кај граѓаните вратени 491,5 милиони денари

Управата за јавни приходи (УЈП) соопшти дека преку мерката „Мој ДДВ” за првото тримесечје од годинава на граѓаните им вратени

Прочитај повеќе

Лукаревска: Ги отфрлам сите шпекулации дека ќе се укине проектот Мој ДДВ

Директорката на Упавата за јавни приходи (УЈП) Сања Лукаревска како шпекулација ги оценува тврдењата дека ќе се укине прекотот Мој ДДВ и

Прочитај повеќе

УЈП правела техничко доусогласување, ќе се исплатат и останатите средства од „Мој ДДВ” за првото тримесечје

Вкупно 313.473 граѓани заклучно со вчера добиле поврат на ДДВ за првото тримесечје од годинава со што се реализирани 392.105.912

Прочитај повеќе

До крајот на мај исплата на парите од поврат на ДДВ!

До крајот на мај, граѓаните на своите сметки ќе добијат поврат на средствата од Данокот на додадена вредност за сметките

Прочитај повеќе

Во февруари исплата за скенирани фискални во четвртиот квартал од 2020

 Следниот месец на граѓаните кои скенирале фискални сметки во последните три месеци од 2020 година преку апликацијата МојДДВ ќе им

Прочитај повеќе

Ангеловска: Раст на наплата на ДДВ за 11% – МојДДВ дава резултати против сивата економија

За 11% е подобрена наплатата на ДДВ во првото полугодие од спроведувањето на МојДДВ. Министерката за финансии Нина Ангеловска, во

Прочитај повеќе

Удвоен бројот на дневно скенирани сметки за наградната игра МојДДВ

Првите два месеца од приредувањето, наградната игра МојДДВ #МојаНаграда дава одлични резултати. Доделени се 640 награди во вкупен износ од

Прочитај повеќе

МојДДВ #МојаНаграда: Уште 15 најсреќни граѓани добија по 100.000 денари

Извлечени се 15-те најсреќни добитници на награда од по 100 илјади денари, а кои скенирале сметки во текот на јануари.

Прочитај повеќе

Ангеловска: МојаНаграда дава одлични резултати

МојДДВ #МојаНаграда дава одлични резултати во првите месец и пол од реализацијата. Во јануари има скенирaно убедливо најмногу фискални сметки

Прочитај повеќе