Филипче: Свадби со музика, но со 6 гости на маса и максимум 100 луѓе

Мнистерот за здравство Венко Филипче одговорајќи на новинарско прашање околу свадбите, рече дека тие ќе може да се организираат со

Прочитај повеќе

Музиката ја намалува болката

Невронаучниците открија дека слушањето музика ја зголемува позитивната емоција преку центрите за наградување на нашиот мозок, стимулирајќи лачење на допамин

Прочитај повеќе