(Фото) Музичарите побараа укинување на забраната за настапи во угостителски објекти

Музичарите денеска излегоа пред Владата и побараа по 15 месеци да може да почнат со работа сите музичари и укинување

Прочитај повеќе

Денеска на пладне музичарите излегуваат на протест пред Влада

По објавувањето на новите правила за работа на угостителските објекти и угостителите и музичарите не се задоволни од новите  протоколи.

Прочитај повеќе

Музичарите повторно на протест, незадоволни и од новите мерки

Музичарите повторно излегуваат на протест, поради дел од новите ковид-мерки, со кои жива музика е дозволена на свадби и прослави,

Прочитај повеќе

Музичарите од Прилеп бараат протоколи за работа или 24/7 ќе го блокирале Плетвар

Како што информираат музичарите од Прилеп, вчера самоиницијативно оствариле работен состанок на кој разговарале за проблемите со кои се засегнати

Прочитај повеќе

Битиќи им порача на музичарите дека ќе биде полесно да им се помогне ако станат дел од системот

Сметам дека на некои барања во овој момент е невозможно да се одговори, но секако креираме механизми за преку системско

Прочитај повеќе

Музичарите доставија ултиматум до Владата, во спротивно излегуваат на протести

Здружението ЗУПМ – Музика Сега, ќе одржи прес конференција во вторник 09.03.2021 година во просториите на клуб-ресторанот МКЦ во Скопје,

Прочитај повеќе

Угостителите и музичарите НЕ се откажуваат: НАЈАВИЈА НОВИ ПРОТЕСТИ

Угостителите, фотостудијата и музичарите денеска на протест во Скопје побараа да се укине забраната за работа на рестораните за свадби

Прочитај повеќе

Музичарите бараат нивно вклучување во петиот пакет мерки за финансиска помош

Музичарите што членуваат во шесте здруженија од целата земја синоќа одржаа состанок во Охрид, при што потпишаа Меморандум за соработка

Прочитај повеќе

Музичарите бараат измена на протоколите за да може да продолжат со работа

Итна средба со сите релевантни институции, ревизија на сите протоколи кои се однесуваат на музичарите со цел нивна измена и

Прочитај повеќе

Музичарите и угостителите утре излегуваат на протести

Музичарите и угостителите в среда излегуваат на протести по неуспешната средба во Владата. Иако средбата поминала во најдобар ред, тие

Прочитај повеќе