МДС: Димитров креира “црни листи” на вработени

Соопштението на Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ ви го пренесуваме интегрално: Македонскиот дипломатски синдикат преку своите соопштенија континуирано укажува на

Прочитај повеќе

20 % помала плата за вонредните амбасадори и конзули на Македонија за април и мај

На денешната седницата беше разгледана и усвоена Уредбата со законска сила за дополнување на Уредбата за определување на висината на

Прочитај повеќе

Димитров: 2.300 македонски државјани се заглавени во странство

Сите граѓани кои сакаат да се вратат имаат рок до утре до 18 часот да се пријават во МНР за

Прочитај повеќе

МДС бара приоретизирано редуцирање на присуството на работа

Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ повторно го повикува раководството на Министерството за надворешни работи да се придржува кон Законот за

Прочитај повеќе

МНР испрати нота до словенечко и хрватско МНР за нови конвои

Во врска со застојот на македонските автопревозници на италијанско-словенечката граница, информираме дека вчера се обезбеди конвој за одреден број македонски

Прочитај повеќе

МНР формираше координативно тело за помош и поддршка на државјани кои се наоѓаат затекнати на граничните премини на други држави и аеродроми

Во рамките на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија е формирано координативно тело за помош и поддршка на

Прочитај повеќе

МДС: МНР сеуште нема преземено мерки за заштита на вработените од корона вирусот

Соопштението на Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ ви го пренесуваме интегрално: Македонскиот дипломатски синдикат го повикува раководството на МНР да

Прочитај повеќе

МНР вработува девет лица – платите се до 17,734

Министерствтото за надворешни работи денеска објави девет огласи за вработување на вкупно 14 лица. Во огласите се бараат кандидати за вработување како

Прочитај повеќе

МДС: МНР најитно да пристапи кон сервисирање на ратите за кредити на вработените

Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ го повикува раководството на МНР најитно да пристапи кон сервисирање на ратите за кредити на

Прочитај повеќе

МДС: Нашите барања МНР воопшто не ги зема во предвид

Македонскиот дипломатски синдикат при Синдикатот на администрација и државна управа  – САДУ во соопштението за медиуми апелира на неисполнувањето на

Прочитај повеќе