Левица утре поднесува 61 барање за надзор до инспекторат за труд поради партиски вработувања во училиштата

Одамна се зборува за партизацијата на јавните служби, и одамна истата состојба сè подрастично се влошува. Секоја промена на власта

Прочитај повеќе

Сите инспекторати со поголеми овластувања, глобите за прекршителите и до 30.000 евра

Поголеми овластувања добиваат инспекциските служби за да се влијае на намалување на ширење на коронавирусот. Ова го овозможуваат измените што

Прочитај повеќе

Кривични пријави за вкупно 22 угостители во туристичките места, не ги почитувале протоколите и примале гости

Раководителката на Инспекциски надзор, Мери Проја Продановска, денес во Охрид ги соопшти наодите на инспекциските служби при зајакнатите контроли на

Прочитај повеќе

Предупредување за трговците: Инспекторите во ЦГ нема да го толерираат работењето за Нова година

Управата за инспекциски надзор на Црна Гора апелирала до претпријатијата кои се бават со трговија на големо и мало, да

Прочитај повеќе

Се менува ли односот на инспекторите кон компаниите, кои се најголемите проблеми?

Во четвртата годишна проценка на бизнис климата преку анкетата во која беа опфатени 596 компании беше согледана состојбата со инспекцискиот

Прочитај повеќе

Колумна: Робовладетелскиот работнички систем и „црната“ економија

Автор: Бобан Илијевски Се најавуваат африкански жештини и температурите над 40 Целзиусови степени… Што ќе биде сега со оние работници

Прочитај повеќе

Во сила стапува новиот закон за инспекциски надзор

После долги укажувања од бизнис заедницата и долга битка за кроење на законско решение кое ќе биде во насока на

Прочитај повеќе