Ангеловски: Да не се казнуваат сите угостителски објекти заради поединечни прекршители

Угостителските објекти мора да ги почитуваат протоколите за заштита од ширење на вирусот ковид-19, граѓаните да внимаваат дали локалите каде

Прочитај повеќе

Работниците треба да бидат еден од приоритетите на следната Влада

Пред да се направи Влада, дел од луѓето се еуфорични и оптимистични, надевајќи дека ќе се смени нешто, но набрзо

Прочитај повеќе

Додека некои заработуваат двојно, некои немаат леб да јадат

Автор: Бобан Илијевски Не знам темава колку е важна во ова кризно време, кога погледите се насочени кон ситуацијата со

Прочитај повеќе

КСС: Социјалната криза без покажување на солидарност многу лесно ќе прерасне во институционална криза

Инспирирани од последните случувања во државата, почувстувавме потреба да ја известиме јавноста и да побараме поддршка за последните случувања во

Прочитај повеќе

Аеродромите во Скопје и во Охрид се подготвуваат за отворање

ТАВ Македонија се подготвува за отворање на аеродормите во државава, во исчекување на точен датум и одлука од надлежните институции,

Прочитај повеќе

Јаневска за Работник: Поплаки од работниците постојано пристигнуваат, од приватниот и јавниот сектор

Работниците се повеќе ја чувстуваат тежината на кризата предизвикана од страна на Ковид – 19. Приватниот сектор е најмногу погоден,

Прочитај повеќе

Македонија има воспоставен систем за одговор за справување со евентуален бран мигранти, сите надлежни институции ги активираат своите оперативни планови

Управувачки комитет за координација и управување во системот за управување со кризи денеска одржа состанок посветен на најновите состојби со

Прочитај повеќе

Граѓански протест во Кочани против загадувањето на воздухот од фабриката за хартија

Нов протест за чист воздух организираа денеска граѓаните на Кочани пред фабриката за хартија „Пејпар мил“, а како одговор на

Прочитај повеќе

Град Скопје: Без компромиси кога станува збор за здравјето на граѓаните

Градоначалникот Шилегов и главниот инспектор на Град Скопје, Мирослав Богдановски, денеска, обелоденија скандал со ужасна содржина која треба да го

Прочитај повеќе

Дали сме осудени на ниски плати и примања?

Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор има ефект? Работниците чекаат повисоки плати, работодавачите прават пресметки. Надлежните велат минималната

Прочитај повеќе