Се укинува надоместокот за мрежарина при предавање вишок произведена електрична енергија

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) го укина надоместокот за мрежарина при предавање на вишокот произведена електрична енергија

Прочитај повеќе

Жените земјоделки ќе земаат надоместок за мајчинство и боледување

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска учествуваше на состанок на работната група  составена од претставници на Министерството за

Прочитај повеќе

Кој има право на надоместок заради попреченост?

Кој има право на надоместок заради попреченост? Надоместок заради попреченост се обезбедува за поттикнување на социјално вклучување и еднакви можности

Прочитај повеќе

Рубрика по трудово и социјално право: Надоместок за помош и нега од друго лице

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Надоместок за помош и нега од друго лице Правата од социјална заштита се

Прочитај повеќе

Надоместок на плата за скратено работно време во посебни случаи

Надоместок на плата за скратено работно време во посебни случаи Законот за работните односи предвидува намалување на работното време на

Прочитај повеќе

Поради Корона кризата, директор се откажа од плати и бонуси за 2020та година

Извршниот директор на „Боинг“, Дејв Калхун, доби 21 милиони долари како вкупен надомест за неговата работа минатата година, но се

Прочитај повеќе

Непродолжувањето на договорите на определено време е законски, но дали во некои ситуации е човечно?

Подолу во текстот можете да прочитате за паричниот надоместок од страна на Агенцијата за вработување за невработени лица.  Патешествијата на

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Работник Прашува: Колку изнесува надоместокот за прекувремена работа?

Порталот Работник, со цел да ги информира работниците повеќе околу нивните работнички права, започна серија на видеа под наслов „Работник

Прочитај повеќе

50 % од платата ви следува доколку останете без работа

Министерството за труд и социјална политика информира дека граѓаните со прекин на работен однос, имаат право на паричен надоместок во

Прочитај повеќе

Право на паричен надомест за време на невработеност

Право на паричен надоместок има невработено лице што било во работен однос најмалку 9 месеци непрекинато, или 12 месеци со

Прочитај повеќе