Кога работникот има право на надоместок?

Кога работникот има право на надоместок? Работодавачот е должен да му исплати на работникот надоместок на платата во случаите на

Прочитај повеќе

За прв пат ќе се исплати надомест за домашно дежурство на вработени во МВР

За првпат 1008 колеги во МВР ќе земат надомест за домашно дежурство, за што во месец јануари 2022 ќе се

Прочитај повеќе

Мнозинство на апелациони судии заклучиле дека на затворската полиција не и следува надомест за ризик

Судиите на четирите апелациони судови, со мнозинство гласови одлучиле дека на затворската полиција не и следува надомест од 30 проценти

Прочитај повеќе