„Напредни лозари” бара двојно повисоки субвенции за винско грозје

Здружението „Напредни лозари” денеска јавно побара двојно да се зголемат субвенциите за одгледување винско лозје по хектар. – Оваа година

Прочитај повеќе

„Напредни лозари” ги замрзнува активностите, порачува грозјето годинава да не се дава под 20 денари

Здружението „Напредни лозари” соопшти дека ги замрзнува своите активности. Неговата последна препорака, упатена до производителите, е дека годинава, посебно поради сушата,

Прочитај повеќе

„Напредни лозари” со предлози и барања до министерот Хоџа за подобрување на условите во лозарството

Формирање фонд за исплата на грозјето од околу 30 милиони евра, информации за откупната цена на винските сорти најдоцна до

Прочитај повеќе

Лозарите испратија дописи до странските амбасади во земјава за извоз на грозјето

Регионалното здружение „Напредни лозари” од Кавадарци испрати дописи до амбасадите во земјава за поддршка на извоз на македонско грозје. Како

Прочитај повеќе