Анализа на кредитирањето: значително зголемена поддршка на населенито и фирмите

„ПАРИ“ АНАЛИЗА | Банкарскиот сектор во кредити има пласирано 6,6 милијарди евра, заклучно со јуни 2022 година. Од нив, 3,2

Прочитај повеќе

Колку е имунизарно населението во нашата земја?

Министерството за здравство соопшти вчера дека вакцинацијата се одвива непречено во сите градови низ државата. Се вакцинира населението над 16

Прочитај повеќе

Намален бројот на живородени деца за 5,2 % во третото тромесечје на 2020, во однос на истиот период лани

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во третото тримесечје од 2020 година, во споредба со

Прочитај повеќе