Тренчевска: Унапредувањето на човековите права, еднаквост и борба против секаков вид на насилство е наш приоритет и одговорност

Министерката за труд и социјaлна политика, Jованка Тренчевска денеска имаше воведно обраќање на тркалезната маса на тема „Заедно до брзо

Прочитај повеќе

Јовевски: Потребно е да престане насилството на жените на рабтното место

БЛАГОДАРЕН сум што имав можност денес да имам излагање пред 72 професори од Европа од различни универзитети, како единствен претставик

Прочитај повеќе

Шахпаска: Меѓународниот ден против насилство врз жените: Сите ние, не 16 туку 365 дена да работиме на прашањето на насилството, родово-базираното и семејното насилство

Во организација на Министерството за труд и социјална политика, а по повод одбележување на Меѓународниот ден за борба против насилство

Прочитај повеќе

Шахпаска: Борбата против насилството врз жените и семејното насилство е наш заеднички приоритет

Министерката за труд и социјална политика денеска се сретна со претставничките на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно

Прочитај повеќе

(Видео) Како да се заштитиме од семејно насилство? Каде да побараме помош?

Тргнувајќи од уставните определби за заштита на основните човекови права и слободи и почитувајќи ги општо прифатените норми на меѓународното

Прочитај повеќе

Владата усвои Национална стратегија и Акциски план за борба против насилство врз децата

Владата на Република Северна Македонија на последната седница ги разгледа и усвои Стратегијата и Акцискиот план за превенција и заштита

Прочитај повеќе

Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“

Центарот за граѓанска иницијатива – Прилеп денеска во Скопје ќе одржи Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“,

Прочитај повеќе

Се одбележува Светскиот ден против насилиството врз жените

Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените е воспоставен на првиот состанок на феминистките од Јужна Америка и Кариби

Прочитај повеќе

Лекарите предупедија, ако не се спречи насилството следниот протест ќе почне и нема да заврши

Голем број здравствени работници од скопските клиники за време на паузата излегоа на предупредувачки протест- Стоп врз насилството на здравствените

Прочитај повеќе

Самостојниот синдикат на Клинички центар го осудува нападот на докторот дерматовенеролог од Клиничката болница во Тетово

Соопштението на синдикатот на Клинички центар ви го пренесуваме интегрално: Синдикатот на Клинички центар го осудува физичкиот напад врз докторoт

Прочитај повеќе