Британец им остави наследство на вработените во омилениот турски хотел

Британец им остави значителен дел од своето наследство на вработените во хотел во турското одморалиште Кушадаси, каде што вообичаено го

Прочитај повеќе

Шабани: Грижата за наследството на Блаже Конески е нашиот долг кон великанот

Заменик министерот за образование и наука Арафат Шабани се обрати на меѓународната научна конференција Македонска книжевна архива: од ракопис до

Прочитај повеќе

За заштита на спомениците од културата е потребно добро менаџирање и континуирано финансирање

Немање стручен кадар за конзервација на споменици на културата, мало и проблематично финансирање на проекти за непосредна заштита поради нејасна

Прочитај повеќе