Ќе се интензивираат активностите за промоција на придобивките од учество во Еразмус+ програмата на ЕУ за образование, обука, млади и спорт

Учениците и наставниците од Северна Македонија имаат одлични можности за мобилност и вмрежување со врсниците, односно колегите од другите земји

Прочитај повеќе

Средба Шаќири – Дуев: развојот на хуманистичките и општествените науки значи и инклузивен и одржлив развој на општеството

Поддршката која државата ќе продолжи да ја обезбедува за високообразовните и научните установи кои работат во областа на хуманистичките и

Прочитај повеќе

Царовска за Канал 5: Имаме училишта и општини каде наставниот кадар е вакциниран над 90%

Досега се вакцинирани 69 % од вкупниот број на вработени во училиштата. Ова се последните податоци со кои располагаме, изјави

Прочитај повеќе

Царовска на средба со наставниот кадар, наставниците задоволни од новите наставни програми за прво одделение

Новите наставни програми за прво одделение се комплементарни со Концепцијата за основно образование од која всушност и произлегуваат и истите

Прочитај повеќе

МОН: Започна етапно вакцинирање на наставниот кадар

Започна вакцинацијата на наставниот кадар во основното образование од прво до трето одделение, како дел од масовното вакцинирање во салата

Прочитај повеќе