МОН смирува – учебната година ќе заврши регуларно, на 10 јуни

Децата и родителите од утринава беа збунети откако во службен весник излезе информација во која стои дека новата учебна година

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Неделков: Здравјето пред знаењето во ек на пандемијата од коронавирусот

Здравјето на наставниот кадар и децата е пред знаењето во ек на пандемијата од коронавирусот, затоа што знаењето може да

Прочитај повеќе

Неделков: Да не се прави дискриминација – сите наставници да работат онлајн

Епидемиолозите велат дека децата многу помалку се заразуваат од коронавирусот, меѓутоа се големи преносители на вирусот, а со тоа постои

Прочитај повеќе

Онлајн наставата е најдобро решение за да се заштитат децата од корона вирусот

Од 1 – септември треба да започне учебната година, но овој пат во услови на пандемија од вирусот Ковид –

Прочитај повеќе

ССКЦ: Противзаконски и против конвенциите на МОТ е формирањето на синдикат на УКИМ

Самостојниот синдикат на клинички центар излезе со став дека основањето на синдикат на УКИМ е против законите и конвенциите на

Прочитај повеќе

Microsoft сертифицирање на наставниот кадар во општина Карпош

Утре, 15.01.2020 година (среда), од 11:00 часот, во просториите на Цертиадриа ( бул. Јане Сандански бр. 71 А, Капитол Мол- Резиденс) ,

Прочитај повеќе

Продолжуваат преговорите помеѓу МОН и СОНК

Министерството за образование и наука (МОН) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) ги продолжуваат преговорите за зголемување на

Прочитај повеќе