НИЕДЕН НАСТАВНИК НЕМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА ИЛИ ДА ИМА НАМАЛЕНА ПЛАТА, така барем уверуваат надлежните

Бобан Илијевски Со новата Концепција за основно образование ниеден наставник нема да изгуби од фондот на часови или пак да

Прочитај повеќе

Наставниците стравуваат за своите работни места: Се бара мораториум на новиот образовен концепт

Појувањето на четири предмети во еден и укинувањето на историја и општество за шестто одделение ќе предизвика крајно штетни последици

Прочитај повеќе

Штрајк на наставниците, возачите на метрото и лекарите во Велика Британија

Илјадници возачи на лондонското метро, ​​наставници, лекари и државни службеници денеска штрајкуваат во Велика Британија, барајќи повисоки плати. Штрајкот е

Прочитај повеќе

Наставници во нижото музичко училиште во Струга немаат плата 17 месеци

Седумнаесет месеци вработени во општинското основно музичко училиште во Струга немат земено плата, објави Алсат. Плата нема за наставниците кои работат

Прочитај повеќе

Сите наставници што ќе станат ментори ќе земаат повисока плата

Министерството за образование и наука, денеска објави нов јавен повик со можност за кариерно напредување на наставниците од основните училишта. Како што

Прочитај повеќе

Објавен повик за наставници од основни училишта за кариерно напредување во звање ментор

На стартот на новата календарска година, Министерството за образование и наука со нова можност за кариерно напредување на наставниците од

Прочитај повеќе

Гиевски за СТУДИО 10: Надлежните произведуваат демотивирани наставници кои се изложени на притисоци

Работник кој е демотивиран и на работа доаѓа само за да се појави не е добар работник, вели Гиевски. Тој

Прочитај повеќе

Наставниците биле повеќе изложени на стрес од здравствените работници за време на пандемија

Наставниците биле под поголем стрес од здравствените работници на првата борбена линија за време на пандемијата, открива ново истражување. Оние

Прочитај повеќе

Наставниците што имале плата од околу 26.000 денари, од овој месец ќе земаат околу 30.000 денари

За 15 отсто повисоки плати ќе добиваат од овој месец вработените во основното и во средното образование.Така на пример, ако

Прочитај повеќе

МОН: Успешната соработка со Британскиот совет продолжува, ќе се вклучат наставници во програмите за професионален развој

Британскиот совет продолжува со интензивна поддршка на образовниот систем во Северна Македонија. Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и

Прочитај повеќе