Кривична против поранешен директор на училиште, кој дозволил наставничка да работи без диплома

Поранешен директор во основното училиште „Кирил и Мдетодиј“ во кумановското село Романовце во 2018 година не го прекинал работниот однос

Прочитај повеќе

Наставичката Панев избрана за ментор од МОН: Љубовта кон учениците и многу труд ми овозможија напредок во кариерата

„Наставникот е тој што остава личен белег на многу генерации ученици. Тоа ја прави оваа професија волшебна но истовремено и

Прочитај повеќе

АЛЕКСАНДРА БЛАЖЕВСКА, ИНСПИРАТИВНА НАСТАВНИЧКА: „ЗА 10 ГОДИНИ, СИТЕ ЌЕ УЧИМЕ ОД СЕГАШНИТЕ МАЛИ НАУЧНИЦИ“

Новиот херој во видеото на Халкбанк е Александра Блажевска, наставничката по хемија и природни науки во ООУ „Јан Амос Коменски“.

Прочитај повеќе

Професорка од основно училиште во Велес позитивна на Ковид-19, десет колеги во изолација

Просветен работник од Oсновно училиште во Велес е позитивен на ковид-19, јави порталот tirekovmirece.com. Резултатот на професорката од ОУ Васил Главинов

Прочитај повеќе

30 родители во Штип денес протестираа пред ОУ „Тошо Арсов“. Бараат на нивните деца да им се врати наставничката.

30 родители од ОУ „Тошо Арсов“ во Штип денес протестираа  пред училишната зграда. Од директораката на училишттот Фросина Маџарова бараа

Прочитај повеќе