Наставнички пленум бара покачување на платите во образованието од 1 март

Наставничкиот пленум бара зголемувањето на платите за вработените во образованието од 7 отсто, кое е предвидено со годинашниот Буџет, согласно

Прочитај повеќе

Наставнички пленум бара зголемување на платите на вработените во образованието

Наставничкиот пленум бара зголемување на платата на сите вработени во образованието за 20 отсто од јануари 2022 година, повикувајќи се

Прочитај повеќе