Царовска: Вложуваме во квалитетни наставни програми и подобри услови во училиштата

Средното училиште „Кочо Рацин“ во општина Ѓорче Петров добива нова, енергетски ефикасна фасада. Mинистерката за образование и наука Мила Царовска,

Прочитај повеќе

Бизнис секторот ќе учествува во креирање на наставни програми за студенти

Бизнис секторот ќе се вклучи во креирањето на наставните програми на студентите, со цел тие да се стекнат со потребна стручност и компетентност за

Прочитај повеќе

Царовска: Инвестираме во инфраструктура, наставни програми и материјали како и во наставниците

Новата Концепција ќе почне да се спроведува од септември и очекуваме за пет до шест години да постигнеме подобри образовни

Прочитај повеќе

Царовска на средба со директорите на основните училишта: Tечат подготовките за имплементација на новите наставни програми за прво и четврто одделение

Основните училишта се подготвуваат за имплементација на новите наставни програми кои ќе стартуваат од есен. Директорите на основните училишта на

Прочитај повеќе

Нови наставни програми за првачињата – основа и поттик за наставниците за креативен пристап во наставата

На предлог на Бирото за развој на образованието, во петокот Министерството за образование и наука ги усвои новите наставни програми

Прочитај повеќе

МОН и БРО: Современи наставни програми во новата учебна година за првачињата, изработката е во завршна фаза

Учениците од прво одделение новата учебна година ќе ја започнат со целосно нови, современи наставни програми чија изработка согласно динамиката

Прочитај повеќе