archiveнаука

Наука

8 годишно девојче од Мексико доби награда за нуклеарна наука

На Ксичил Гвадалупе Круз, 8-годишно девојче од Мексико (Чиапас), доделено и е награда на Институтот за нуклеарни науки на УНАМ...
МакедонијаПравда

МИОА и МОН организираа еднодневна обука за сајбер безбедност за ученици од основно образование, наставници и родители

Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за образование и наука, Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Фондацијата Метаморфозис, организираа...
Наука

Колку е опасна 5G мрежата?

Стотици птици пaднaa од небото во Хаг, Холандија, за време на експериментот на новата 5G мрежа која го тестираше опсегот,...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК најавува тужби доколку не се повлече одлуката во кумановските училишта

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура - СОНК го информираше Министерството за образование и наука дека во општина Куманово...
1 2 3 4 17
Page 2 of 17