archiveнаучник

Наука

Откриена првата озонска дупка на Арктикот

Германски научник тврди дека ја открил правата дупка во озонска обвивка над Северниот пол, пренесува дпа. Во последните две недели...
ЗанимливостиНаука

Стивен Хокинг зборувал за многу тајни на универзумот, а последната нема никогаш да можеме да ја откриеме

Години наназад луѓето изнесувале многубројни прогнози за универзумот, иднината на светот, настанувањето и исчезнувањето на човештвото... Некои од тие предвидувања...