ОД ПОЛНОЌ: Литар бензин над 100 денари?

Цената на суровата нафта на светските берзи ја достигна највисоката цена по пикот веднаш по стартот на руските напади во

Прочитај повеќе

Ковачевски: Северна Македонија има најниска цена на нафта и нафтени деривати

Премиерот Димитар Ковачевски истакна дека цената на нафтата и нафтените деривати, ја определува РКЕ, која е независна Комисија за енергетика

Прочитај повеќе

Од полноќ бензините поскапуваат, а дизелот поевтинува

Регулаторна денеска одлучи, се зголемуваат цените на бензините, а се намалува цената на дизелот. Од полноќ, цените на бензините се

Прочитај повеќе

Канада прогласува итност за климатски промени, а потоа го одобрува проширувањето на масивните нафтоводи

Само еден ден по прогласувањето на итност за климатските промени, Канада го одобри проширувањето на масивниот гасовод кој ќе го

Прочитај повеќе