Прогласувањето на Шар Планина и Осогово за национални паркови се само предизборна манипулација

Соопштението на Левица ви го пренесуваме интегрално: Има бројни причини зошто не треба да се верува на оваа Влада. Наводната

Прочитај повеќе

Нуредини: Владата донесе одлуки за прогласување на Шар Планина за Национален парк и прогласување на Осоговските планини за заштитено подрачје

Владата донесе одлуки за прифатливост на предлозите за прогласување на Шар Планина за заштитено подрачје во категоријата Национален парк и

Прочитај повеќе

Денар: Панел дискусија на тема ‘’Економско јакнење на жените’’

Во рамките на Неделата на женски права и родова еднаквост, Американската стопанска комора (АмЧам) и Националниот демократски институт (НДИ) беа домаќини на

Прочитај повеќе

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање

Прочитај повеќе

Секцијата на млади на ССМ стана полноправна членка на Младинскиот Совет на Македонија

На 12.5.2019 година, по низа консултациски процеси, Секцијата на млади на Сојузот на синдикати на Македонија стана полноправна членка на

Прочитај повеќе