НФФ: Откупот на грозјето е со манипулации – „смедеревката“ да биде 16 денари, а „вранецот“ 17

Откупот на грозјето почнува и повторно е неплански, со голем број манипулации кои се на штета на лозарите, оценува Националната

Прочитај повеќе

Шведска поддршка за економско јакнење на земјоделците во услови на КОВИД

Зголемена неизвесност и невработеност, ограничена достапност на сезонска работна сила, нарушување на синџирите на обезбедување и пристап до храна, како

Прочитај повеќе