180 години NBG и 21 успешна година на Стопанска банка АД – Скопје заедно со NBG

Националната банка на Грција (NBG) на 30-ти март одбележа 180 години постоење. Во својата кратка изјава господин Павлос Милонас, Генералениот

Прочитај повеќе

Во тек се тестирањата на платформата, се работи на нејзина оптимизација

Министерството за образование  и  наука, информира дека течат тестирањата, на единствената Национална платформа преку којашто ќе се одвива наставата од далечина од

Прочитај повеќе

Националната федерација на фармери почнува афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“

Во пресрет на велигденските и првомајските празници, Националната федерација на фармери (НФФ) започна афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“. Целта на

Прочитај повеќе

Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“

Центарот за граѓанска иницијатива – Прилеп денеска во Скопје ќе одржи Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“,

Прочитај повеќе

Царовска: Солидарноста и еднаквоста се темелите на ЕУ, ја повикувам Унијата да продолжи да ја продлабочува соработката во социјалната политика со регионот

Социо-економската перспектива на Северна Македонија и регионот беа тема на денешната Национална конференција „Никој не е изоставен во процесот на

Прочитај повеќе

секторите Дејности на здравствена и социјална заштита и Стручни, научни и технички дејности преживуваат најмногу

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2017 година било регистрирано 6 321 новосоздадено претпријатие, што претставува 9.2 %

Прочитај повеќе