Утринава најзагаден град е Гостивар

Мерните станици ширум земјата покажуваат дека утринава загаденоста на воздухот во земјава  моментално е на многу ниско ниво, а  Гостивар

Прочитај повеќе

Утринава Скопје петти најзагаден град во светот

Скопје утринава е петти најзагаден град во светот, според интернет страницата „Ервижуал“ која го мери аерозагадувањето. Пред нас се само Бишкек, најголемиот

Прочитај повеќе

Утрово најзагадена е Струмица

Воздухот и ова утро загаден во Македонија, иако помалку од претходните денови поради дождот. Најзагадено е во Струмица, каде присуството на

Прочитај повеќе