Директорот на австриски ОРФ: Невакцинираните ќе останат без плата, а можеби и без работа

Новиот генерален директор на австрискиот јавен сервис ОРФ, Роланд Вајсмен во интерна порака до сите вработени информирал дека сите кои

Прочитај повеќе

Невакцинираните здравствени работници во Грција може да останат без работа по 31 март

Невакцинираните здравствени работници во Грција кои веќе неколку месеци се на принуден одмор, поради воведената задолжителна вакцинација, можно е по

Прочитај повеќе

Невакцинираните работници во Канада одат на неплатен одмор

Вработени во Канада, кои не се целосно вакцинирани против „Ковид-19“ и не се ослободени од примање вакцини, ќе бидат испратени

Прочитај повеќе

Невакцинираните во Грција на свој трошок ќе мора се тестираат 1-2 пати неделно

Вработените и во јавниот и во приватниот сектор во Грција, кои не се вакцинираат, од септември ќе мора да се

Прочитај повеќе

Дали веруваш во институциите? Не, никако

Долго време, секојдневно зборуваме за коронавирусот, а повеќе од половина година и за вакцинацијата. И што научивме, што заклучивме, големо

Прочитај повеќе