Им зголемиле минимална плата, им укинале храна и превоз

Текстилни работнички од две конфекции во Делчево се пожалиле до невладината Гласен Текстилец дека од 1 јануари нема да добиваат

Прочитај повеќе

Жените се пообразовани од мажите, но се 3 пати помалку на раковдни позиции

Пообразувани, но помалку платени и на пониски позиции се жените во Македонија. Само 2,6% водат сопствен бизнис, истакна министерката за

Прочитај повеќе