Невладини организации, граѓански иницијативи, академски и научни институции бараат јавна расправа за предлог-измените на Законот за урбанистичко планирање

Триесет и пет невладини организации, граѓански иницијативи, академски и научни институции доставија заедничко Барање до Министерството за транспорт и врски

Прочитај повеќе

Работничка рекапитулација на 2020 година

2020 година беше една од најлошите години за работничката класа во Македонија и тоа е факт којшто ниедна Влада не

Прочитај повеќе

Левица: Предизборен поткуп – Владата финансира (не)владини со народни пари!

Во ситуација кога државата се соочува со епидемиолошка криза која ги хендикепира институциите и кога народот тоне во сиромаштија, Владата

Прочитај повеќе