Кочовски: Некои од „невладините“ манипулираат со работниците, нивната цел не е да им помогнат

Околу 12 илјади лица се евидентирани во АВРМ дека останале без работа од почетокот на март до крајот на јули

Прочитај повеќе

Невладини организации: Здравствената криза може да прерасне во нарушување на човековите права

Силниот дигитален надзор за контрола на пандемијата на коронавирусот мора да биде ограничен во време и обем, порачаа денеска повеќе

Прочитај повеќе

Јовановски: Во КПУ Затвор – Скопје не треба да се носат заразени лица, без да има изолирани оддели

Имено, голем дел на европски невладини организации ја изразија неподготвеноста на затворите и притворите да примат заболени лица од корона

Прочитај повеќе

КСС предупредува на опасноста од популистичките мерки од страна на Владата преку МТСП и министерката Мила Царовска

После неуспешната епизода во Министерството за труд и социјална политика, министерката Мила Царовска се обиде социјалниот дијалог да го пренесе

Прочитај повеќе

Протест против работата на извршителите

Конфедерацијата на синдикални организации и неколку невладини излегоа на протест во Скопје за да искажат незадоволството од работата на извршителите.

Прочитај повеќе

Жените се најмалку застапени во градежништвто и шумарството

Жените во градежништвото и шумарството се многу малку застапени бидејќи се уште се смета дека овие две професии се машки.

Прочитај повеќе

Точка: Болсонаро го најде виновикот: Тоа го прават невладините организации

Бразилскиот претседател Жаир Болсонаро се соочува со обвинувања дека се откажал од заштитата на „белите дробови на Земјата“ со дозволување

Прочитај повеќе

СОНК: Стоиме зад сите прогресивни реформи во образованието

„Јасна визија на квалитетното образование“ беше темата на вчерашната расправа на коај учествуваше Премиерот Зоран Заев, заменик на претседателот задолжен

Прочитај повеќе