Невладиниот сектор бара поголема транспарентност за ефектот од владините мерки

Кои економски мерки помогнале, а кој не. Според невладините организации не постојат јавно достапни анализи за тоа какви резулатите дале

Прочитај повеќе

Башевска: Со закон таткото да мора да оди 3 месеци на породилно отсуство

Невладиниот сектор повеќе од 10 години бара да биде поделено правото на родителите да отсуствуваат од работа кога ќе им

Прочитај повеќе

Дискусија: Да се спречи одливот на мозоци и да се создадат услови за повратна миграција

Низ координиран пристап на државните институции, бизнис заедницата и невладиниот сектор може да се направи тренд на повратна миграција која

Прочитај повеќе